Jak vybrat nejlepší zrnkovou kávu do kávovaru

Výběr zrnkové kávy do domácího kávovaru je často podceňovaným krokem. Ať už vlastníte jakýkoli kávovar, správný výběr kávy je zásadní.

Každý z nás má ale odlišné preference, pokud jde o intenzitu, sladkost, kyselost nebo tělo kávy. Proto u nás ve Valašské pražírně pražíme více druhů káv, aby si každý mohl vybrat dle svého vkusu. Doporučujeme vyzkoušet více druhů v malých baleních, případně využít degustační sady.

U nás najdete pouze výběrovou kávu, která splňuje přísná kritéria, od pěstování přes sklizeň a zpracování až po pražení.

Nejlepší zrnková káva na espresso

Na espresso se hodí kávy s plným tělem, nízkou kyselostí a bohatou cremou. Často jde o směsi arabiky a robusty, někdy i jednodruhové arabiky s tmavším pražením. Mezi oblíbené odrůdy patří například Brazílie Santos, Kolumbie Supremo nebo Indie Monsooned Malabar. Kvalitní zrnkovou kávu na espresso nabízejí české i zahraniční pražírny výběrové kávy.

--

vyberte si z našich káv

Čerstvost kávy

Zásadním faktorem pro chuť kávy je čerstvost zrn. Káva je nejchutnější zhruba 1–4 týdny po upražení. Po této době dochází k úbytku těkavých aromatických látek. Doporučujeme proto sledovat datum pražení, nikoliv jen minimální trvanlivost, která bývá u komerčních produktů často až 12 měsíců.

Kávu je vhodné uchovávat ve vzduchotěsné nádobě na chladném, suchém a tmavém místě. Není vhodné skladovat ji v lednici, protože může absorbovat pachy a vlhkost.

- -

Další informace o kávě

Abychom Vám usnadnili výběr kávy, připravili jsme informace, které Vám s tím mohou pomoci:

Obchodní podmínky
Podmínky ochrany osobních údajů
Jak nakupovat
Doprava a platba
Informace o kávě
Naše kávy
Kontakty

Facebook

Instagram