PRŮVODCE KÁVAMI
Nevíte si rady s výběrem kávy? Máte rádi spíše kávy s mírnou aciditou a nebo si chcete užít pořádně nabitou ovocnější kávu?
Připravili jsme pro Vás základní přehled našich káv, který Vám s výběrem kávy může pomoct.
NEKYSELÉ KÁVY - velmi nízká až nulová acidita
DIAMONDS - Brazílie

Nejprodávanější “nekyselá” káva s tóny hořké čokolády, lískových oříšků a sladkého jablka. Vhodná do espresso kávovarů.
Je vhodná pro přípravy do automatických kávovarů, pákových kávovarů či na frenchpress a turka.
ROMA - Brazílie

Výběrová brazilská káva pro automatické a pákové kávovary inspirovaná Itálií.
Vyznačuje se tóny oříšků a hořké čokolády bez špetky kyselosti, takže si ji určitě zamilují všichni, kteří v kávě ovocnost (kyselost) nemusí!
VOLCANOS - Guatemala

Jedna z nejprodávanějších “nekyselých” káv s tóny čokolády, nugátů a tmavých hroznů. Vhodná do espresso kávovarů či mokka konvičky.
Dopřejte si kávový výbuch chutí, který vám rozproudí krev lépe než láva. ☕🔥
ESPRESSO ENCORE - Brazílie

Směs dvou brazilských 100% arabik. Vyvážená chuť bez kyselosti s tóny hořké čokolády a lískových oříšků.
Vhodná na espresso.

Nejoblíbenější káva s jemnými tóny čokolády, mandlí a sladkého jablka na konci. Bez acidity. Skvělá do espresso kávovarů, mokka konvičky i na filtr.
LEHCE ACIDITÉ KÁVY - lehký náznak ovocnosti
AMAZONAS - Peru

Zajímavá káva s mírnou aciditou, která má tóny tmavé čokolády a červeného pomeranče.
Vhodná na espresso i filtr.
COLORES - Kolumbie

Výběrová káva vhodná na espresso.
S tóny kakaových bobů a višní s mírnou aciditou v závěru.
AFRICKÉ KÁVY - Jemná chuť s květino-ovocnými tóny
ORIGINS - Etiopie

Jemná káva s tóny květin, čaje a ovoce. Vhodná na espresso i filtr.
Acidita není nijak výrazná, naopak espresso je velmi vyvážené. Etiopie bývá považována za ‘’matku kávy,’’ a proto by ji žádný kafař neměl vynechat.
GAKENKE - Burundi

Velmi specifická káva s aciditou bergamotu a jemnou dochutí s tóny medu a koření. Určitě stojí za pozornost.
Vhodná na espresso i filtr.
URAGA - Etiopie

Uraga - karbonická macerace je speciální etiopská káva z oblasti Guji, známá svým jedinečným profilem, který vzniká procesem karbonické macerace.
Tento proces zajišťuje fermentaci kávových třešní v uzavřených nádobách s řízeným přísunem oxidu uhličitého, což přispívá k výrazné komplexnosti a intenzitě chutí.
TOP ESSPRESSA - Ovocitá a chuťově výrazná káva
FRESA - Nikaragua

Káva s tóny hořké čokolády, které se v závěru přelévají do silné ovocnosti - acidity s tóny jahod a limetky.
Jedna z našich nejprodávanějších káv, která má velmi příjemnou ovocnou chuť. Vhodná na espresso i filtr.
LA ORQUIDEA - Kolumbie

Top káva s vysokou aciditou pro skutečné “fajnšmekry.”
V chuti můžete cítit lískové oříšky, které se postupně rozvinou do výrazné chuti černého rybízu. Vhodná na espresso.
SMĚS ARABIKY A ROBUSTY - Nulová acidita, hořká chuť - vyšší obsah kofeinu
ČERNÁ KÁVA SÍLU DÁVÁ - směs arabiky s robustou

Vhodná pro milovníky silné kávy. Robusta obsahuje asi 2x více kofeinu než arabika.
Výsledné espresso je zemitější, více hořké a krémové.
BEZKOFEINOVÁ KÁVA - Máte rádi kávu, ale kofein Vám nedělá dobře?
DECAFFÉ - Mexiko

Bezkofeinová káva vyrobena přírodní šetrnou cestou.
Kofeinu je zbavena metodou Swiss Water - pouze za pomocí vody, bez chemikálií. Příjemně chutná po hořké čokoládě a oříšcích.