PRŮVODCE KÁVAMI

Nevíte si rady s výběrem kávy? Máte rádi spíše kávy s mírnou aciditou a nebo si chcete užít pořádně nabitou ovocnější kávu?

Připravili jsme pro Vás základní přehled našich káv, který Vám s výběrem kávy může pomoct.

NEKYSELÉ KÁVY - velmi nízká až nulová acidita

DIAMONDS - Brazílie

Nejprodávanější “nekyselá” káva s tóny hořké čokolády, lískových oříšků a sladkého jablka. Vhodná do espresso kávovarů. 

Je vhodná pro přípravy do automatických kávovarů, pákových kávovarů či na frenchpress a turka.

 


ROMA - Brazílie

Výběrová brazilská káva pro automatické a pákové kávovary inspirovaná Itálií. 

Vyznačuje se tóny oříšků a hořké čokolády bez špetky kyselosti, takže si ji určitě zamilují všichni, kteří v kávě ovocnost (kyselost) nemusí!  

 


VOLCANOS - Guatemala

Jedna z nejprodávanějších “nekyselých” káv s tóny čokolády, nugátů a tmavých hroznů. Vhodná do espresso kávovarů či mokka konvičky.

Dopřejte si kávový výbuch chutí, který vám rozproudí krev lépe než láva. ☕🔥

 


ESPRESSO ENCORE - Brazílie

Směs dvou brazilských 100% arabik. Vyvážená chuť bez kyselosti s tóny hořké čokolády a lískových oříšků.

Vhodná na espresso. 

 


OCEANOS - Honduras

Nejoblíbenější káva s jemnými tóny čokolády, mandlí a sladkého jablka na konci. Bez acidity. Skvělá do espresso kávovarů, mokka konvičky i na filtr.

 

 


LEHCE ACIDITÉ KÁVY - lehký náznak ovocnosti 

AMAZONAS - Peru

Zajímavá káva s mírnou aciditou, která má tóny tmavé čokolády a červeného pomeranče.

Vhodná na espresso i filtr.

 


COLORES - Kolumbie

Výběrová káva vhodná na espresso.

S tóny kakaových bobů a višní
s mírnou aciditou v závěru. 

 


AFRICKÉ KÁVY - Jemná chuť s květino-ovocnými tóny

ORIGINS - Etiopie

 

Jemná káva s tóny květin, čaje a ovoce. Vhodná na espresso i filtr.

Acidita není nijak výrazná, naopak espresso je velmi vyvážené. Etiopie bývá považována za ‘’matku kávy,’’ a proto by ji žádný kafař neměl vynechat. 

 


GAKENKE - Burundi

Velmi specifická káva s aciditou bergamotu a jemnou dochutí s tóny medu a koření. Určitě stojí za pozornost.

Vhodná na espresso i filtr.

 


URAGA - Etiopie

Uraga - karbonická macerace je speciální etiopská káva z oblasti Guji, známá svým jedinečným profilem, který vzniká procesem karbonické macerace.

Tento proces zajišťuje fermentaci kávových třešní v uzavřených nádobách s řízeným přísunem oxidu uhličitého, což přispívá k výrazné komplexnosti a intenzitě chutí. 

 


TOP ESSPRESSA - Ovocitá a chuťově výrazná káva

FRESA - Nikaragua

 

Káva s tóny hořké čokolády, které se v závěru přelévají do silné ovocnosti - acidity s tóny jahod a limetky.

Jedna z našich nejprodávanějších káv, která má velmi příjemnou ovocnou chuť. Vhodná na espresso i filtr.

 


LA ORQUIDEA - Kolumbie

Top káva s vysokou aciditou pro skutečné “fajnšmekry.”

V chuti můžete cítit lískové oříšky, které se postupně rozvinou do výrazné chuti černého rybízu. Vhodná na espresso.

 


SMĚS ARABIKY A ROBUSTY - Nulová acidita, hořká chuť - vyšší obsah kofeinu 

ČERNÁ KÁVA SÍLU DÁVÁ - směs arabiky s robustou

 

Vhodná pro milovníky silné kávy. Robusta obsahuje asi 2x více kofeinu než arabika. 

Výsledné espresso je zemitější, více hořké a krémové

 


BEZKOFEINOVÁ KÁVA - Máte rádi kávu, ale kofein Vám nedělá dobře? 

DECAFFÉ - Mexiko

 

Bezkofeinová káva vyrobena přírodní šetrnou cestou.

Kofeinu je zbavena metodou Swiss Water - pouze za pomocí vody, bez chemikálií. Příjemně chutná po hořké čokoládě a oříšcích.

Obchodní podmínky
Podmínky ochrany osobních údajů
Jak nakupovat
Doprava a platba
Kontakty
Facebook

Instagram