ORANGE COFFEE
Vychutnejte si naši novou LIMITOVANOU EDICI kávy!
Tato káva je fermentována v pomerančové šťávě a to jí dodává opravdu netradiční citrusovou chuť. Počet kusů je omezený, tak neváhejte a vyzkoušejte tuto netradiční citrusovou smršť!
Stupeň pražení
Druh: Arabika
Země původu: Uganda
Nadmořská výška: 1900 až 2100 m
Region: Budwale, Wanale Ridge, Mount Elgon
Farma: Zukuka Bora Coffee project
Fermentace: v pomerančové šťávě po dobu 96h
Tóny chuti: výrazné citrusové tóny
Příprava: Kávu lze použít na espresso i na osvěžující filtr
POMERANČOVÁ FERMENTACE: Fermentace této přírodní, tzv. „natural“ kávy probíhá ve speciálním procesu, při kterém se
kávové třešně fermentují společně s místně získanou pomerančovou složkou přímo ve fermentační nádobě.
Jde o anaerobní fermentaci trvající přibližně 96 hodin (4 dny), po kterých se káva suší na vyvýšených roštech až do úplného
vysušení. Tento inovativní proces přináší komplexní chuťový profil, ve kterém se mísí tóny pomeranče, pomerančové kůry a celkově
sladký - kyselejší, plný charakter nápoje
🌱 Příběh farmy a lidí
Tato káva Uganda Budwale Orange-Natural pochází z mikroregionu Budwale na svahu sopky Mount Elgon, konkrétně z oblasti Sipi Falls ve východní Ugandě. Zpracování spočívá v přirozeném (natural) způsobu fermentace, kdy jsou kávové třešně fermentovány společně s místně získanou pomerančovou složkou přímo v nádobě. Farmáři jsou součástí družstva Zukuka Bora Coffee Company, jehož projekt podporuje i místní NGO JENGA Community Development, které využívá výnosy k financování vzdělávacích programů, čisté vody, zdravotní podpory a dalších komunitních iniciativ, jež mají dlouholeté kořeny v regionu
🍊 Pomeranč, pomeranč, pomeranč!
Tato káva zaujme především svou výraznou citrusovou linkou, která připomíná čerstvou šťavnatost zralých pomerančů. V chuti se prolíná sladkost pomerančové dužiny s jemnou, lehce nahořklou svěžestí pomerančové kůry, která dodává nápoji elegantní komplexnost.
Uganda - významný africký producent
Uganda patří mezi významné producenty kávy v Africe a káva je zde zároveň jedním z hlavních exportních artiklů. Díky vysokohorským oblastem, úrodné vulkanické půdě a příznivému klimatu se zde daří pěstovat zejména arabiku s výrazným chuťovým profilem. V posledních letech země investuje do modernějších metod zpracování a spolupráce farmářů, což přináší na trh stále kvalitnější a zajímavější kávy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.