CO COCO
Výrazná a naprosto netradiční káva z Kolumbie, která potěší milovníky exotických chutí. V chuti dominuje sladký, krémový kokos doplněný o svěží čokoládovo citrusové tóny. Díky fermentaci v kokosové limonádě vznikl šálek, který připomíná tropický koktejl – lehký, hravý a nezapomenutelný.
200g a 500g
Původ: Kolumbie, Ciudad Bolívar, Antioquia
Farma: Finca La Luisa
Producent: Juan Pablo Vélez
Odrůda: Caturra
Nadmořská výška: 1 750 m n. m.
Zpracování: Dvojitá anaerobní fermentace s infuzí kokosu a citronové limonády, následné sušení metodou honey
Chuťový profil: výrazné kokosové tóny, s podtóny čokolády a citrusu
Proces zpracování
Tato káva prošla dvojitou anaerobní fermentací:
-
První fermentace: Zralé kávové třešně byly umístěny do nerezových nádrží, kde byl odstraněn kyslík a přidán CO₂, čímž vzniklo anoxické prostředí. V tomto prostředí probíhala fermentace po dobu 120 hodin.
-
Druhá fermentace: Po odslupkování byly třešně znovu fermentovány po dobu 72 hodin s přídavkem šťávy z první fermentace, čerstvého kokosu a citronové limonády.
Po fermentaci byla káva sušena na vyvýšených postelích metodou honey, což přispělo k jejímu komplexnímu chuťovému profilu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.