Blog o kávě
Řeknete si – káva je prostě káva. Buď chutná, nebo ne.
Ale tak to není a nemusí být. Poznejte a vychutnejte si s námi kávu různých podob a z různých úhlů pohledu.
Správné skladování kávy je často podceňovaný, ale klíčový krok ke skutečnému požitku z každého šálku. I ta nejlepší zrnková káva se může během pár dnů proměnit v mdlý, nevýrazný nápoj, pokud se s ní z...
Řeknete si – káva je prostě káva. Buď chutná, nebo ne. Ale co když vám řekneme, že v jednom šálku se může skrývat chuť jahod, čokolády i pomerančové kůry, a že to skutečně poznáte, když tomu dáte šanc...
Vyzkoušejte naší štavnatou novinku!
Káva fermentovaná v mangové šťávě, vás přenese do exotiky! Skvěle se hodí jak na filtrovanou přípravu, tak i jako osvěžující letní espresso. Ochutnejte jed...
Je to tady! V sobotu 8. března zakončíme letošní sezónu baristických kurzů. Na ten den se můžete přihlásit do dopoledního tříhodinového bloku od 9 do 12 hodin, nebo do odpoledního od 13 do 16 hodin. P...
Ke každému balíčku Valentýnské kávy z Valašské pražírny u nás dostane šálek cappuccina se srdíčkem zdarma . Máte na to ještě 5 dní, tak se zastavte, Valentýn startuje v pátek. Rádi vás uvidíme
 ...
Pražte! Melte! Kreslete! V sobotu 15. února vás moc rádi přivítáme na našem dni otevřených dveří. Budete mít šanci si šáhnout na vše, co uvidíte. Vyzkoušíte si práci na profi kávovaru, jak se dělá poř...
Naučte se dělat mléčné kávy bez toho, že si při pokusu o Latté art rozlejete mléko na boty.
Přijďte na náš baristický kurz.
Další termín pro náš baristický kurz pro začátečníky se uskuteční ...
Každý sáček obsahuje čerstvě namletou kávu z našich pečlivě pražených zrn. Stačí jej jednoduše otevřít, zavěsit na hrnek a zalít horkou vodou. Během pár minut si vychutnáte šálek lahodné kávy s plným ...
Svátek sv. Valentýna se rychle blíží a s ním přichází i čas oslavit lásku k někomu blízkému. Udělejte radost své drahé polovičce a darujte jí něco opravdu výjimečného – chutnou brazilskou kávu, která ...
Filtrovaná káva denně ve Valašské pražírně. Od ledna rozšiřujeme nabídku káv přímo u nás v pražírně. Přijďte si posedět nebo vzít s sebou a vyzkoušet jemné a ovocnější tóny našich káv určených na filt...
Přijďte na náš baristický kurz pro začátečníky a naučte se dělat skvělé espresso! Ukážeme vám, jak nastavit mlýnek, aby váš kávovar neplakal. Zkusíte si svůj první latté art (i kdyby to byl jen flek)....
ANANANAS - KOUPIT ZDE!
Objevte exotický zážitek s naší novou ananasově fermentovanou kávou!
Naše pražírna přichází s další výjimečnou specialitou, která osloví nejen milovníky kávy, ale i ty, kteří ...
🎄 Dárky na poslední chvíli? Žádný stres! 🎁
Vánoční kávy a dárkové sety máme připravené. Čerstvá vůně, skvělá chuť – radost pod stromečkem zaručena! ☕✨
Zastavte se ještě dnes! 🎅
VN20241213_180642...
Sezóna ,,pumkin spice latte” (čti dýňové latté) je konečně tady! A my Vás o ni u nás v pražírně nemůžeme okrást, a proto tu máme připravených hned několik novinek! Takže kromě toho, že si u nás můžete...
Sladší s lehkým náznakem ovocnosti. To je naše zbrusu nová káva VOLCANOS! Chuťově velmi blízká našemu hitu OCEANOS. Pro všechny naše podporovatele a fanoušky na sítích jsme připravili TÝDEN TESTOVÁNÍ!...
Ovocné sirupy do kávy jsou hitem letošního léta! Připravili jsme pro Vás novou osvěžující ledovou nabídku v podobě: Malinové Iced Latte - malinový sirup, mléko, shot espressa a mléčná pěna on the top!...
Vyhrňme si rukávy a obujme si gumáky! O co jde? V sobotu 4. května zvažujeme na několik měsíců poslední BARISTICKÝ KURZ. Byl by zájem? prosím dejte nám vědět. Šlo by o osvědčený a tak populární formá...
Duben ještě tam budem. Teda v džungli. Po celý tento měsíc můžete ve Valašské pražírně vychutnat naši speciálku - filtrovanou kávu Tropical Jungle. Pro ty kdo filtrovanou kávu nikdy nezkusili: je to z...
- Naše káva se už pije v New Yorku, mají ji manažeři basketbalové NBA.
- Pražiči Matěj a Petr navštívili výrobce pražiček v Holandsku a dodavatele kávy v přístavu ve vlámských Antverpách (přineseme ...
Nově rozdělujeme kurzy na dva druhy ''CLASSIC'' a ''INTENSE''.
Neplačme ale nad rozlitým mlékem, zas tak složité to není!
Zakladním rozdílem v kurzech je počet baristů a čas.
CLASSIC ...